2015. június 27., szombat

az Anger - utolsó mozzanatok




lássuk a medvét!
Eljött a nagy nap, nekikezdtünk az összeszerelésnek.
Hogyan kell összerakni egy nagy gépet? Hát úgy, ahogyan az szét lett szedve, csak visszafelé! Naigen! Csak szépen, újrafestett állapotában egy kicsit azért odafigyelősebb. És a szétbontásnál ugye azért van, amit csak le kell feszíteni, míg az összerakásnál ugyanezt a rész nem lehet „csak rá kell feszíteni” módon végezni.
Ez okozott is némi zavart. Főleg, hogy a gép legfontosabb összeillesztési pillanata az volt, amikor az ellensúly már rögzítve volt a nyomó (hátsó) tégelyhez, a papír (elülső) tégely pedig a forgatókarokhoz, és a kettőt kellett egy főtengelyjel összebiggyeszteni. Hátul kb 130kg, elöl 70kg. És minden pontosan illeszkedik, tehát nem ikeabútorosan össze kell csavarozni-kalapálni-feszíteni, hanem egyből jól kell.
És amikor a fő részek megvannak, akkor jönnek a kisebbek felszerelése, 6 millió számozott csavarral. Izgi volt. Azért is, mert még mindig van 6 csavar, aminek nem találni a helyét, pedig biztosan a gépben volt valahol. Mégjobb, hogy már nincs menet sem, ahova lehetne próbálkozni. :)


Jaigen! A hengerek. A felújítás egyetlen része, amit - érthető okokból - mi nem tudtunk elvégezni, az a hengerek újragumizása volt. Ezt a Csepel Művek területén lévő hengergumizókkal kellett megoldatni. Na, mindenkinek nagyon ajánlom, hogy egyszer ugorjon be a művek területére. Kicsit 3. világbeli hangulat van, de még sok 60-70 éves épület áll, és egészen elképesztő, hogy mekkora gyártelep volt az régen. Azért a kalandvágyók vigyenek 3 napi hideg élelmet, mert a belső utcák vasipari dolgokról, a régi munkafázisok elhelyezése szerint vannak elnevezve (Iparvágyány u., Acélcső u., Könnyűfémforma-öntő u., Öntöde u., Öntő u., Színesfém u., Lakatos u., stb ) és a laikusnak ez olyan szinten összekeverhető, hogy az csak na.









a régi és az új gumi


az egyetlen módosított minta



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.