2015. június 16., kedd

Honnan indultunk - a gépek 2/2


Rajongó habitusú olvasóink legutóbbi bejegyzésünk után egyből kérdezték, hogy mi lett a malaccal és magával a Korrex project-tel, hiszen a képen, a coca hasán nem a sas logó van, hanem egy piros csapágykerék és az ASBERN felirat. Hát pontosan! 

Miután az Angert beparkoltattuk az udvarra, és Fanni, én, meg 4 lumbágó behúzigattuk a műhelybe, felújítottuk, rendbe tettük, de mikor még kipróbálni ugyan nem sikerült, újra előjött a plakátnyomó kérdéskör. Tehát a coca újra elkezdte a hízást, beleraktuk a kezdő keretet, hogy majd de jó lesz, ha egyszer lesz egy Korrex plakátnyomó gépünk is.
És megint 1 hét elteltével felbukkant egy német nyelvű hirdetés, amiben egy nagy Asbern plakátnyomóról írtak. „Örülne eladni tőle!!!” - a legszebb mondat, amit az ember a Google Fordítóval németről magyarra tud konvertálni.

Egyből ment is a mail, de csak idegtépő csend jött válaszul. Aztán 1 héttel később egy fura üzenetet kaptunk, amiből kiderült, hogy Belgiumban egy öreg úr már nem tudja hajtani a gépét és megfelelő utódot keres neki. És mivel elsőnek írtunk, miénk lett a jog, hogy megvásároljuk, ha szeretnénk.
Hát NANÁ!

Bár volt egy kis gond!
Ugye a cocán a Korrex logó virított, így első és legfontosabb dologként szépen levakartam a festést és a lakkot, újrafestettem, ám immáron Asbern felirattal, lakkoztam, visszatettük a pénzt és…




(a képre kattintva nagyobb méretben is megjelenik)

Szóval cocaúr eltávozott közülünk, és elindult a gép hosszabb útjára hozzánk.

És így érkeztünk el a 2 fő gépünk megszerzéséig (lóugrásban elmesélve), melyek egyaránt kisebb csodaként kerültek látóterünkbe. 10 géppel és 7 eszközzel később pedig eljutottunk oda, hogy a tervezett magasnyomásos technikák, trükkök 80%-áról ki tudjuk jelenteni, hogy képesek vagyunk megcsinálni.

Persze, van még az a 20%, de arról majd egy következő poszt fog szólni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.